system integrators msp e-commerce by propeller
SOLUTIONS

IT System Integrators & MSP’s Accelerated

Laat je klant de keus hoe ze bij je willen kopen. Bijvoorbeeld laptops online en servers en werkplekken in overleg met je sales team. Empowered door digitale tools en inzichten. Alles vanuit één platform.

Spreek een expert

B2B buyers aren’t just moving to omnichannel. They’ve arrived. Given the choice of in-person, remote, and e-commerce channels, purchasers have shown they want them all. McKinsey

Bovenstaande quote van McKinsey geldt zeker voor klanten van system integrators & Managed Service Providers (MSP’s). Die willen eenvoudige orders en services kunnen afhandelen via de e-commerce-portal. 24/7. Complexe en grote orders worden juist vaak besteld in overleg met de salesorganisatie. Maar natuurlijk wel ondersteund met de juiste digitale tooling.

Zo kan je klant vanuit hetzelfde Commerce-platform werkplekken en servers configureren en bestellen. Of doet sales dit voor de klant. En met een druk op de knop bied je offertes aan. 

Geef je sales team vanuit de data in het platform inzicht en controle over eigen accounts en alle orderstromen. Het maakt niet uit of deze nu online, telefonisch, per mail of als Request for Proposal (RFP) zijn binnenkomen. Alles is digitaal verwerkt. Doordat sales inzicht krijgt in alle data rondom het bestelproces veroveren ze een koppositie. 

Door koppelingen met de systemen van je favoriete distributeurs en je eigen ERP-systeem worden realtime productvoorraden en de juiste klantspecifieke prijzen getoond. Aan je klant, maar ook aan je sales team. Geen spreadsheets meer, niet langer offertes maken in je ERP-systeem en geen datasilo’s.

Orders worden (semi-)automatisch ingekocht bij de distributeur met de beste inkoopcondities. Geselecteerd door onze slimme algoritmen. Zero-touch – dus zonder dat er mensenhanden aan te pas komen. 

Met totaalinzicht in je klantdata zet je vervolgens eenvoudig zelf salescampagnes op. Gepersonaliseerde aanbiedingen voor alleen die klanten die daarop zitten te wachten. Boost zo eenvoudig je up- & cross-sell.

IT en MSP's

Integratie met je distributeurs

Propeller bundelt alle producten naadloos tot een overzichtelijke catalogus. Of het er nou 10 of 1.000.000 zijn. Met verrijkte content. Automatisch. Propeller integreert met de systemen van jouw distributeurs, waardoor orders zero-touch kunnen worden afgehandeld en je catalogus altijd up-to-date is.

integration with IT distributors
IT en MSP's

Offertes & Configureren

Met Propeller heb je alle tools in één omgeving om snel en accuraat offertes op te stellen. Door integratie met ERP-, CRM- en systemen van leveranciers en/of magazijnen, heb je de beschikking over relevante gegevens om een kloppende, scherpe offerte te kunnen maken. Dit versnelt het proces, vermindert de kans op fouten en biedt cross- en upsell-kansen.

Als er geconfigureerd moet worden, kan dat ook. Propeller heeft een toolkit in het platform ingebouwd. Voor servers, storage, printstraten of werkplekken.

Met ‘Special Pricing’ ben je in staat om ook de grote orders binnen te halen.

webshop office
IT en MSP's

Services

In je digitale selfservice-portals kan je ook je andere diensten ontsluiten. Hierdoor hoeft je klant maar één keer in te loggen en kan hij naast bestellen, bijvoorbeeld ook antwoorden op vragen vinden, servicetickets aanmaken, printertikken uitlezen en een engineer of consultant inplannen. 24/7.

Gemakkelijk voor je klant, maar ook voor jouw organisatie.

email-marketing
IT en MSP's

Digitaliseer je Sales Organisatie

Eenvoudige bestellingen en low-end services gebeurt vaak online, maar voor grotere, complexe orders en advies is contact met sales vaak gewenst. Propeller ondersteunt beide met digital tooling:

  • De geïntegreerde quote editor;  Je sales- en services-team heeft met Propeller de tooling om snel accurate offertes samen te stellen.
  • Cross- en upsell; De quote editor geeft je suggesties voor upsell-producten, die passen bij de producten in je offerte. Deze kan je als optie toevoegen aan je offerte.
  • Zero-touch ordering; Wanneer je klant de offerte heeft geaccordeerd, wordt deze automatisch doorgezet naar je distributeurs en/of eigen magazijnen. Natuurlijk wordt de order ook automatisch verwerkt in je ERP.
  • Guided selling; Wanneer jouw klant niet helemaal zeker is van een online aankoop, kan je hem als accountmanager begeleiden in het proces. Met onze digital tooling wordt het salesproces optimaal afgestemd – online, offline of hybride.

Digital self-service portals; Klanten handelen eenvoudige bestellingen en low-end services zelf af in hun persoonlijke selfserviceportal. Daardoor ontstaat er tijd en ruimte voor de salesorganisatie voor high value services.

remote and omnichannel sales in propeller
Klant verhaal

Digitale transformatie sales organisatie PCI

PCI product
PCI Nederland printer
“Propeller is een partner die ons helpt met de volledige digitalisering van onze verkoop- en marketingorganisatie. Meer dan alleen e-commerce”
Lees hun verhaal
PRODUCT

B2B Features

Propeller is puur B2B Commerce. Dit houdt in dat typische B2B-functionaliteiten in de kern van het platform zitten. Er zijn geen plug-ins nodig voor bijvoorbeeld PIM, Campaign Management, Customer Intelligence, Pricing, Quotation voor B2B- en D2C-toepassingen.

ERP integratie

Voor naadloze bestelprocessen, real-time nauwkeurige data en uitgebreide productinformatie integreert Propeller met alle grote ERP-systemen.

Klantspecifieke prijzen

Het maken van persoonlijke prijsafspraken met elke klant geeft de klantloyaliteit een boost. Via ons platform regel je dit eenvoudig.

Digital Self-service Portals

Elke B2B-klant krijgt zijn eigen portal, met specifieke prijzen en een eigen catalogus. Handig voor selfservice commerce, overzichten, FAQ’s en retourneren.

OCI Roundtrips

Met een Open Catalog Interface (OCI) kunnen je klanten producten zoeken en bestellen vanuit hun ERP.

Klantspecifieke afspraken

Speel in op specifieke behoeften van elke klant. Specifieke prijzen, catalogi, budgetten en autorisatie.

Localization

Beheer de vertalingen van alle productgegevens op een overzichtelijke manier, via classificaties, beschrijvingen en productkenmerken.

Payment Service providers

Gebruik de Payment Service Providers (PSP’s) die passen bij jouw behoeften en die van jouw klanten.

Klantenaccounts

Biedt klanten één omgeving tot alle informatie en stel hun rollen, budgetten en machtigingen in.

Product Feed

Met de API’s van Propeller wordt alle productinformatie in je WordPress-template (of template van elk CMS of verkoopkanaal naar keuze) getoond.

Cross- en Upselling

Presenteer automatisch accessoires, add-ons en extra’s op je webpagina’s, e-mails en offertes.

Multi Brand

Als er met meerdere merken wordt gewerkt kan de back-end eenvoudig worden gekoppeld aan meerdere front-ends.

Gepersonaliseerde Catalogi

Geef producten weer op basis van klantvoorkeur, aantal, aankoopgeschiedenis, beschikbaarheid en meer.

Demo

Een demo afgestemd op jullie situatie

Ervaar hoe ons cloud-based platform jullie online en offline sales bij elkaar brengt voor meer omzet, minder fouten en duurzame klantrelaties.

Tijdens deze demo

  • Zoomen we in op jullie doelen, uitdagingen en ambitie;
  • Bespreken we de functionaliteiten die het meest belangrijk zijn voor jullie;
  • Beantwoorden we al je vragen over Propeller.

 

Vraag een demo aan

  • We nemen binnen één werkdag contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek hoe Propeller werkt in een op maat gemaakte demo.

© 2024 propeller-commerce.com