SOLUTIONS

Commerce oplossingen voor Manufacturing

Met Propeller heb je als fabrikant alle tools in handen om jouw klanten tijdens de gehele lifecycle van producten optimaal te ondersteunen. Of je nu online of offline met je klant communiceert, Propeller versnelt jouw business.

Plan een demo

Geef je klanten wat ze nodig hebben

B2B buyers aren’t just moving to omnichannel. They’ve arrived. Given the choice of in-person, remote, and e-commerce channels, purchasers have shown they want them all. McKinsey

De portals van Propeller bieden een duidelijk overzicht van klant- en machine specifieke configuraties en de juiste offertes. Navigeren was nog nooit zo simpel, dus je vindt in een handomdraai alle relevante informatie, inclusief die over spare parts. Geef jouw klanten de beschikking over een servicegericht en fout tolerant bestelplatform.

Met Propeller heb je de tools om je klanten optimaal te bedienen, online, remote, en in-person.

Manufacturing

Digitaliseer je (after) sales organisatie

Eenvoudige bestellingen en low-end services gebeuren vaak online, maar voor grotere, complexe orders en advies is contact met sales vaak gewenst. Propeller ondersteunt beide met digital tooling:

remote and omnichannel sales in propeller
Self-Service Portals

Klanten handelen eenvoudige bestellingen en low-end services zelf af in hun persoonlijke selfserviceportal. Daardoor ontstaat er tijd en ruimte voor de salesorganisatie voor high value services.

Lees verder
Zero-touch ordering

Wanneer je klant de offerte heeft geaccordeerd, wordt deze automatisch doorgezet naar je leveranciers en/of eigen magazijn. Natuurlijk wordt de order ook automatisch verwerkt in je ERP.

Guided selling

Wanneer jouw klant niet helemaal zeker is van een online aankoop, kan je hem als accountmanager begeleiden in het proces. Met onze digital tooling wordt het salesproces optimaal afgestemd – online, offline of hybride.

Lees verder
De geïntegreerde quote editor

Je sales- en services-team heeft met Propeller de tooling om snel accurate offertes samen te stellen. Met automatische cross- en upsell suggesties. 

Lees verder
Manufacturing

Offertes maken

Met Propeller heb je alle tools in één omgeving om snel en accuraat offertes op te stellen. Door integratie met ERP-, CRM- en systemen van leveranciers en/of magazijnen, heb je de beschikking over relevante gegevens om een kloppende, scherpe offerte te kunnen maken. Dit versnelt het proces, vermindert de kans op fouten en biedt cross- en upsell-kansen.

webshop office
manufacturing

Online en offline configuratie

Eenvoudige configuraties maakt de klant zelf online. Voor complexe producten is vaak ondersteuning van de salesorganisatie nodig. Dit alles kan vanaf nu vanuit één platform. Gebruik deze data ook als tool voor leadgeneratie.

machinery aftersales
manufacturing

Gepersonaliseerde catalogus

Biedt klanten vanuit hun portal altijd relevante producten. Een catalogus per klant, afgestemd op zijn machinepark. Combineer dit met (her)bestellijsten om het gemak van je klant verder te vergroten.

customer specific overview pages
manufacturing

Spare Parts

Het bestellen van de juiste spare parts voor machines was tot voor kort een ingewikkeld proces, met een grote kans op fouten. Met Propeller hebben we dit opgelost:

  • Visual Navigator Spare Parts; Afbeeldingen in de gepersonaliseerde catalogus worden als navigatie gebruikt. Door een onderdeelnummer in de (technische) tekening te selecteren, wordt er additionele informatie getoond. Dit onderdeel kan direct worden toegevoegd aan de bestelling.
  • Drilldowns; Je klanten hebben in hun portal een overzicht van hun productielijnen en machines. Zo kunnen zij (en jouw aftersales medewerker) gestructureerd op zoek naar het juiste onderdeel.
visual navigator spare parts
manufacturing

Predictive Maintenance

Het gebruik van sensoren voor predictive maintenance van machines neemt snel toe. Propeller wordt gekoppeld aan deze sensoren en verzendt automatisch de juiste onderdelen voordat er problemen kunnen ontstaan.

predictive maintenance
Klant verhaal

Kaak Group: Spare parts troubleshooting gemakkelijk gemaakt

Kaak group Service Portal
Kaak group Service Portal
"Met Propeller hebben we een platform gevonden dat standaard 95% van onze eisen levert en een partner die ruime ervaring heeft met complexiteit." Marcus van Es E-commerce Manager
Lees hun verhaal
PRODUCT

B2B Features

Propeller is puur B2B Commerce. Dit houdt in dat typische B2B-functionaliteiten in de kern van het platform zitten. Er zijn geen plug-ins nodig voor bijvoorbeeld PIM, Campaign Management, Customer Intelligence, Pricing, Quotation voor B2B- en D2C-toepassingen. Ideaal voor industriële bedrijven. 

ERP integratie

Voor naadloze bestelprocessen, real-time nauwkeurige data en uitgebreide productinformatie integreert Propeller met alle grote ERP-systemen.

Klantspecifieke prijzen

Het maken van persoonlijke prijsafspraken met elke klant geeft de klantloyaliteit een boost. Via ons platform regel je dit eenvoudig.

CRM integratie

Connect je CRM en ontwikkel pipelines en 360°-views van je klanten, zodat je visueel maakt waar potentiële klanten zich bevinden in het verkoopproces.

Visual Configuration

CPQ-updates zijn real-time zichtbaar, terwijl klanten verschillende productopties kiezen.

Digital Self-service Portals

Elke B2B-klant krijgt zijn eigen portal, met specifieke prijzen en een eigen catalogus. Handig voor selfservice commerce, overzichten, FAQ’s en retourneren.

Gepersonaliseerde Catalogi

Geef producten weer op basis van klantvoorkeur, aantal, aankoopgeschiedenis, beschikbaarheid en meer.

OCI Roundtrips

Met een Open Catalog Interface (OCI) kunnen je klanten producten zoeken en bestellen vanuit hun ERP.

Klantspecifieke afspraken

Speel in op specifieke behoeften van elke klant. Specifieke prijzen, catalogi, budgetten en autorisatie.

Localization

Beheer de vertalingen van alle productgegevens op een overzichtelijke manier, via classificaties, beschrijvingen en productkenmerken.

Payment Service providers

Gebruik de Payment Service Providers (PSP’s) die passen bij jouw behoeften en die van jouw klanten.

Analyseer producten

Toon jouw klant alleen relevante producten en volledige informatie. Analyseer snel en simpel producten en attributen en beslis datagedreven welke selectieregels moeten worden toegepast.

Onbeperkte productkenmerken

Er gelden geen limieten voor jouw productomschrijvingen. Alle kenmerken zijn, indien nodig, doorzoekbaar.

Demo

Commerce voor Manufacturing in de praktijk

Ervaar hoe ons cloud-based platform jullie online en offline sales bij elkaar brengt voor meer omzet, minder fouten en duurzame klantrelaties.

Tijdens deze demo

  • Zoomen we in op jullie doelen, uitdagingen en ambitie;
  • Bespreken we de functionaliteiten die het meest belangrijk zijn voor jullie;
  • Beantwoorden we al je vragen over Propeller.

Vraag een demo aan

  • We nemen binnen één werkdag contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

PARTNERS

Het Propeller Platform vormt het hart van je ecosysteem

Naast ons Commerce-platform en embedded solutions (zoals CPQ en Visual Navigator) is Propeller de cementlaag tussen ERP, CRM en distributeurs en jullie klanten. Propeller leeft met het principe van connect to anything

manufacturing orchestration layer propeller

Ontdek hoe Propeller werkt in een op maat gemaakte demo.

© 2024 propeller-commerce.com