B2B commerce software and headless saas platform

Jouw B2B en D2C strategie vanuit één commerce back-end

Speel efficient in op de verwachtingen van consumenten en versterk je relatie met je resellers met een uitgebalanceerde strategie voor D2C (Direct to Consumer).

Vraag een demo aan

Kies een commerce platform dat je Direct to Consumer strategie versterkt

Het is een grote stap voor een B2B bedrijf om consumenten direct te benaderen. De mate van succes hangt van veel factoren af, maar zeker ook van het commerce platform dat je kiest.

  • Kies voor een commerce platform, waarbij je met één back-end zowel je B2B als je D2C kan managen. Zowel voor e-commerce als voor offline B2B sales.
  • Kies voor een headless commerce platform, waarbij je alle vrijheid hebt om een content management systeem te kiezen dat het beste past. Of voor elke doelgroep een andere.
  • Kies voor een API-first commerce platform, zodat je klein kunt beginnen, maar dat gemakkelijk uit te breiden en te customizen is.

Propeller is het commerce platform dat je B2B en D2C strategieën versnelt.

Propeller Landscape b2b and d2c

Onze benadering van een succesvol D2C Model

zero-touch ordering for B2B and D2C

Eén Platform

Voorkom extra kosten en complexiteit door niet met verschillende systemen (webshops en portals) te werken. Werk vanuit een back-end  –die geïntegreerd is met je ERP en CRM –  andere core-systemen en meerdere front-ends.

Front-ends beperken zich niet tot D2C webshops en de B2B dealer portal. Maar kunnen ook verkoopkanalen naar marktplaatsen en social media platformen zijn. Een headless platform als Propeller is hiervoor veruit de beste oplossing.

 

D2C direct to consumer with Propeller

Help je B2B dealers om meer te verkopen

Deel inzichten die je opbouwt via je online interacties met eindklanten met je dealers. Verleid nieuwe klanten om lokaal te kopen.

Bijvoorbeeld door een store locator die de dichtstbijzijnde dealerpunten laat zien. Op de PDP’s kan de bestel button naar de webshops van je resellers leiden.

direct to consumer propeller

Design

Denk goed na over welke designvorm je kiest. Een productgericht ontwerp lijkt op het eerste gezicht mooi. Je product is duidelijk zichtbaar en is snel en eenvoudig te bestellen. Bovendien is er vaak sprake van een hoge conversieratio. Maar – je voelde hem al aankomen – er zit ook een keerzijde aan. Je loopt bij een productgericht ontwerp namelijk het risico dat je je van je dealers vervreemdt.

Voor een D2C-strategie kan een contentgericht of servicegericht ontwerp heel goed werken. Deel informatie, geef tricks & tips en laat nieuwe consumenten verliefd worden op jouw merk. Bovendien bouw je zo merkloyaliteit op bij jouw bestaande klanten.

De nadelen van afzonderlijke platformen voor je e-commerce kanalen

 

1. Integraties

Wanneer je voor je voor elk kanaal een aparte omgeving hebt, kan je applicatie landschap er ongeveer zo uit zien. Voor elk kanaal zal je de integraties met je omliggende systemen opnieuw moeten uitvoeren. Dat is niet schaalbaar, kostbaar en foutgevoelig.

2. Data

In dit versnipperd landschap is ook je data versnipperd. Het wordt bij elk nieuw kanaal ingewikkelder om totaal overzichten te verkrijgen. Het gevolg is dat je erg langzaam kan anticiperen op knelpunten, kansen en bedreigingen.

3. Kosten

Elke webshop wordt afzonderlijk ontwikkeld en onderhouden, net zoals de integraties met omliggende systemen. De cost of
ownership is hiermee onnodig hoog.

 

De voordelen van Propeller als back-end voor al je kanalen

1. Integraties

Je omliggende systemen verbind je middels API’s. Aangezien Propeller headless is, kan je aan de voorkant zo veel kanalen ontsluiten als gewenst; B2B, D2C, marktplaatsen, social selling, IoT. Die zijn dus automatisch ook connected met jouw omliggende systemen.

2. Data

Al je gegevens worden centraal opgeslagen en je hebt dus de beschikking over real-time inzicht, over alle kanalen. Voor e-commerce en offline sales optimalisatie.

3. Kosten

De commerce back-end hoeft slechts eenmalig worden ingericht. Uitbreidingen (zoals nieuwe integraties en/of kanalen) zijn dan eenvoudig toe te voegen.

Wanneer je een demo aanvraagt

Nemen we contact met je op en maken we kort kennis met elkaar.

Tijdens de demo

  • Zoomen we in op jullie doelen, uitdagingen en ambitie;
  • Bespreken we de functionaliteiten die het meest belangrijk zijn voor jullie;
  • Beantwoorden we al je vragen over het Propeller commerce platform.

We bereiden de demo graag samen met je voor, zodat we precies kunnen laten zien wat belangrijk is voor jullie organisatie.

 

Vraag je demo aan

  • We nemen binnen één werkdag contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klant verhaal

Eurostyles D2C strategie versterkt relatie met B2B partners

Vitalstyle product 2
Vitalstyle product
In Propeller vonden we het commerce platform dat ons in staat stelt onze D2C en B2B strategie vorm te geven, waarbij we met één back-end alle shops beheren.
Lees hun verhaal

B2B en D2C functionaliteiten

Propeller is in de kern B2B commerce. Dat betekent dat typische B2B- en D2C-functionaliteiten in de kern van het commerce platform zijn ingebouwd. Dus je hebt geen plug-ins of add-ons nodig voor Product Information Management (PIM), campaign management, customer intelligence, pricing en ordermanagement voor B2B-organisaties.

Klantspecifieke prijzen

Het maken van persoonlijke prijsafspraken met elke klant geeft de klantloyaliteit een boost. Via ons platform regel je dit eenvoudig.

Digital Self-service Portals

Elke B2B-klant krijgt zijn eigen portal, met specifieke prijzen en een eigen catalogus. Handig voor selfservice commerce, overzichten, FAQ’s en retourneren.

ERP, CRM en Finance integratie

Complete workflows voor een foutloos en snel offerte traject.

Sales Management

Accordeer offertes, bekijk overzicht openstaande offertes, stel regels in.

Offerte Editor

Digitale offerte-tool voor sales organisatie die realtime inzicht geeft in alle data over klantspecifieke pricing en voorraad

Guest Check-out

Laat consumenten bestellen zonder eerst een account aan te hoeven maken.

D2C Design

Design gericht op verstrekken van content aan consument en professionals in plaats van harde conversie

Onbeperkt aantal B2B-, B2C-, D2C-kanalen

Aan ons platform kunnen verschillende businessmodellen, verkoopkanalen en websites worden gekoppeld. Zo krijgt elke klant precies wat hij nodig heeft.

Vraag nu een gepersonaliseerde demo aan!

© 2024 propeller-commerce.com