B2B webshop software business supplies e-commerce by propeller
SOLUTIONS

Business Supplies

Je klant koopt zijn papier online. Voor multifunctionals en bureau’s vraagt hij een offerte aan. Alles vanuit één platform. Mogelijk gemaakt door digitale tools. Zo ondersteun jij jouw klanten beter, op basis van inzichten verkregen uit alle data die is gebundeld.

Spreek een expert

Be ready to engage the “everywhere customer” and position sales to facilitate complex buying decisions Gartner

Als marktleider in de Benelux heeft Propeller veel kennis in huis van business supplies. Op ons platform vertaalt ons specialisme zich in functionaliteiten die belangrijk zijn in deze markt en robuuste integraties met relevante distributeurs.

In deze competitieve markt is het belangrijk om je salesprocessen optimaal in te richten en op elkaar af te stemmen. Met Propeller stroomlijnen we jouw sales – online (e-commerce) en offline (in person en remote). Mede aangewakkerd door de coronapandemie vindt er in B2B-sales een verschuiving plaats naar drie verkoopkanalen: in person, remote (vanuit huis of op kantoor) en e-commerce.

Marktonderzoeksbureau Gartner voorspelt dat B2B-klanten in toenemende mate zaken willen doen via digitale selfservice-kanalen. In het rapport ‘The Future of Sales’ voorspelt het dat in 2025 maar liefst 80% van alle B2B-salesinteracties zal plaatsvinden via digitale kanalen. Toch wil slecht 33% van de ondervraagden tegen die tijd aankopen doen zonder tussenkomst van een salesprofessional.

Ondanks de enorme groei in online sales zal offline sales de #1 business driver blijven. Zeker bij grote en complexe bestellingen zal er altijd behoefte blijven aan menselijk contact en persoonlijk advies. Dus waarom zou je dan alle pijlen richten op alleen het e-commerce-kanaal? Toch zie je dit nog vaak gebeuren.

Met Propeller faciliteren we al deze kanalen en voegen de processen samen tot één consistente ervaring voor jouw klanten en één duidelijke funnel voor jouw organisatie.

De voordelen voor jou en je klanten

 • Hoge klanttevredenheid
 • Minder administratie en minder kans op fouten, dus hogere marge
 • Meer omzet, omdat jouw salesteam meer tijd heeft voor high value sales en service.
Vraag een demo aan
business supplies

Digitaliseer je Sales Organisatie

Eenvoudige bestellingen en low-end services gebeurt vaak online, maar voor grotere, complexe orders en advies is contact met sales vaak gewenst. Propeller ondersteunt beide met digital tooling:

 • De geïntegreerde offerte editor;  Je sales- en services-team heeft met Propeller de tooling om snel accurate offertes samen te stellen.
 • Cross- en upsell; De quote editor geeft je suggesties voor upsell-producten, die passen bij de producten in je offerte. Deze kan je als optie toevoegen aan je offerte
 • Zero-touch ordering; Wanneer je klant de offerte heeft geaccordeerd, wordt deze automatisch doorgezet naar je leveranciers en/of eigen magazijn. Natuurlijk wordt de order ook automatisch verwerkt in je ERP.
 • Guided selling; Wanneer jouw klant niet helemaal zeker is van een online aankoop, kan je hem als accountmanager begeleiden in het proces. Met onze digital tooling wordt het salesproces optimaal afgestemd – online, offline of hybride.
 • Digital self-service portals; Klanten handelen eenvoudige bestellingen en low-end services zelf af in hun persoonlijke selfserviceportal. Daardoor ontstaat er tijd en ruimte voor de salesorganisatie voor high value services.
remote and omnichannel sales in propeller
business supplies

Offerte editor

Met Propeller heb je alle tools in één omgeving om snel en accuraat offertes op te stellen. Doordat we integreren met alle systemen die er toe doen, zoals je eigen ERP en systemen van distributeurs, vendors en/of je eigen magazijn, heb je de beschikking over alle relevante gegevens om een goede offerte te maken. Dit versnelt het proces, reduceert fouten en biedt cross- en upsell-kansen.

webshop office
Klant verhaal

Digitale transformatie sales organisatie PCI

PCI product
PCI Nederland printer
“Propeller is een partner die ons helpt met de volledige digitalisering van onze verkoop- en marketingorganisatie. Meer dan alleen e-commerce”
Lees hun verhaal
PRODUCT

B2B Features

Propeller is puur B2B Commerce. Dit houdt in dat typische B2B-functionaliteiten in de kern van het platform zitten. Er zijn geen plug-ins nodig voor bijvoorbeeld PIM, Campaign Management, Customer Intelligence, Pricing, Quotation voor B2B- en D2C-toepassingen.

ERP integratie

Voor naadloze bestelprocessen, real-time nauwkeurige data en uitgebreide productinformatie integreert Propeller met alle grote ERP-systemen.

Klantspecifieke prijzen

Het maken van persoonlijke prijsafspraken met elke klant geeft de klantloyaliteit een boost. Via ons platform regel je dit eenvoudig.

Gepersonaliseerde Catalogi

Geef producten weer op basis van klantvoorkeur, aantal, aankoopgeschiedenis, beschikbaarheid en meer.

Product Feed

Met de API’s van Propeller wordt alle productinformatie in je WordPress-template (of template van elk CMS of verkoopkanaal naar keuze) getoond.

Prijzenbundels en staffels

Maak per klant verschillende prijsbundels en staffels aan die zich automatisch aanpassen aan de hoeveelheid of combinatie van producten.

Rollen, Budget & Machtigingen

Stel regels op om ervoor te zorgen dat klanten en interne medewerkers alleen toegang hebben tot de producten die logisch zijn voor hun rol. Stel indien nodig budgetlimieten en goedkeuringsstromen in.

Voucher-codes

Geef klanten een incentive om te kopen, zowel nieuwe als terugkerende klanten

Cross- en Upselling

Presenteer automatisch accessoires, add-ons en extra’s op je webpagina’s, e-mails en offertes.

demo

Een demo afgestemd op jullie situatie

Ervaar hoe ons cloud-based platform jullie online en offline sales bij elkaar brengt voor meer omzet, minder fouten en duurzame klantrelaties.

Tijdens deze demo

 • Zoomen we in op jullie doelen, uitdagingen en ambitie;
 • Bespreken we de functionaliteiten die het meest belangrijk zijn voor jullie;
 • Beantwoorden we al je vragen over Propeller.

Vraag je demo aan

 • We nemen binnen één werkdag contact met je op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

ecosysteem

Het Propeller Platform staat in het hart van je ecosysteem

Naast ons Commerce-platform en embedded solutions (zoals CPQ en Visual Navigator) is Propeller de cementlaag tussen ERP, CRM en distributeurs en jouw klanten.

business supplies by propeller

Ontdek hoe Propeller werkt in een op maat gemaakte demo.

© 2024 propeller-commerce.com