D2C Webshop
SOLUTIONS

Direct to Consumer voor B2B & B2C bedrijven

Speel in op de verwachtingen van consumenten en versterk je relatie met je resellers met een uitgebalanceerde strategie voor D2C (Direct to Consumer). 

Spreek een expert

Kies een commerce platform dat je Direct to Consumer strategie versterkt

Het is een grote stap voor een B2B of B2C bedrijf om consumenten direct te benaderen. De mate van succes hangt van veel factoren af, maar zeker ook van het commerce platform dat je kiest.

zero touch leveranciers
Zero touch leveranciers
Één back-end voor B2B en D2C

Propeller is een commerce platform, waarbij je met één back-end zowel je B2B als je D2C kan managen. Zowel voor e-commerce als voor offline B2B sales.

Headless commerce

Met het headless commerce platform van Propeller, heb je alle vrijheid om het content management systeem te kiezen dat het beste past. Of voor elke doelgroep een andere.

Verkoop direct op marktplaatsen

Het D2C platform waarbij je kan werken met elke gewenste marktplaats zoals Marktplaats.nl, Bol.com en Amazon. Voeg een store-locator toe om klanten het dichtstbijzijnde verkooppunt te laten vinden. 

Start directe verkoop op Social Media

Ontsluit vele nieuwe verkoopkanalen. Denk aan Instagram, Facebook, Snapchat en Google Shopping. Dit is mogelijk door headless commerce.

Onze benadering van een succesvol D2C-model

Door direct aan consumenten te verkopen verkrijg je veel data. Al deze gegevens worden centraal opgeslagen waardoor je beschikking hebt over real-time inzichten, van alle kanalen. Hiermee geef je jouw experts de tools in handen om perfect getargete marketingcampagnes te maken.

Product informatie retailers
Product information retailers
Help je B2B-dealers om meer te verkopen

Deel inzichten die je opbouwt via je online interacties met consumenten ook met je dealers. Verleid nieuwe klanten om lokaal te kopen met bijvoorbeeld een store locator.

Eén platform

Voorkom extra kosten en complexiteit door niet met verschillende systemen (webshops en portals) te werken. Werk vanuit één back-end – geïntegreerd met je ERP –  andere core-systemen en meerdere front-ends.

Gepersonaliseerde campagnes

Jouw marketing & sales teams hebben de data in handen om te experimenteren op conversie. Maak A/B testen en krijg inzicht in het zoekgedrag en koopgedrag van consumenten en verhoog zo cross- en upselling.

Gebruik een design dat past bij jouw doel

Denk goed na over welke designvorm je kiest, dit bepaalt namelijk de identiteit die jij wil uitstralen. Bij het juiste design vergroot jij de kans dat je de klanten trekt die naar jouw product of service op zoek is.

Laat het ontwerp spreken voor jouw doel. Wil jij klanten direct laten bestellen, zo veel mogelijk informeren of een uitstekende service bieden?

Alles vanuit een platform
Webshop B2B
Conversiegericht

Je product is duidelijk zichtbaar en eenvoudig te bestellen. Hierdoor is de conversieratio hoog.

Contentgericht

Informeer klanten over alle aspecten van je producten. Bijvoorbeeld met blogs, tutorials, manuals en reviews. Zo bestellen ze altijd het juiste product en voorkom jij drukte bij je support team.

Servicegericht

Geef klanten de service die ze nodig hebben zodat ze blijven terugkomen. Laat consumenten verliefd worden op je merk en bouw merkloyaliteit op bij bestaande klanten.

Product

Het eerste platform dat marketeers en developers allebei blij maakt

Tot voor kort stonden developers en marketeers vaak op gespannen voet als ze een commerce-platform selecteerden. Koos je voor high-end techniek aan de achterkant, dan klaagden marketeers vaak dat zij aan de voorkant met een Spartaans CMS moeten werken. En de fancy CMS-en die ze kenden uit de B2C-markt gingen tot nu toe niet goed samen met de complexe back-end in het B2B-segment.

Bij Headless Commerce worden die twee kanten losgekoppeld en met elkaar verbonden via een API, waardoor B2B-klanten nu ook een B2C-experience kunnen hebben. Van allebei de best-of-breed, flexibel en stabiel. 

Kies dus voor jouw favoriete CMS. Of dat WordPress, Contentful, Storyblok of een ander CMS is maak niet uit. Propeller koppelt met elk CMS.

Marketeer blij, developer blij, dealer blij, consument blij.

api first headless propeller
PRODUCT

B2C en D2C Features

Propeller is in de kern B2B commerce. Dat betekent dat typische B2B- en D2C-functionaliteiten in de kern van het platform zijn ingebouwd. Dus je hebt geen plug-ins of add-ons nodig voor Product Information Management (PIM), campaign management, customer intelligence, pricing en ordermanagement.

D2C Design

Design gericht op verstrekken van content aan consument en professionals in plaats van harde conversie

Guest Check-out

Laat consumenten bestellen zonder eerst een account aan te hoeven maken.

Onbeperkt aantal B2B-, B2C-, D2C-kanalen

Aan ons platform kunnen verschillende businessmodellen, verkoopkanalen en websites worden gekoppeld. Zo krijgt elke klant precies wat hij nodig heeft.

Local store finder

Laat je consument en professionals je dichtstbijzijnde resellers vinden

Multi Brand

Als er met meerdere merken wordt gewerkt kan de back-end eenvoudig worden gekoppeld aan meerdere front-ends.

ERP integratie

Voor naadloze bestelprocessen, real-time nauwkeurige data en uitgebreide productinformatie integreert Propeller met alle grote ERP-systemen.

Meerdere winkels

Beheer meerdere commerce-winkels vanuit één centrale admin-panel. Grensoverschrijdend, in verschillende valuta en talen en volgens verschillende regelgevingen.

Gepersonaliseerde Catalogi

Geef producten weer op basis van klantvoorkeur, aantal, aankoopgeschiedenis, beschikbaarheid en meer.

Demo

Wil je onze D2C-mogelijkheden in actie zien?

We laten je graag zien wat Propeller voor jouw (D2C-)bedrijf kan betekenen. In onze demo focussen we op jullie uitdagingen en hoe Propeller je salesproces versnelt.

  • We tonen de functionaliteiten die voor jullie het meest relevant zijn;
  • We laten zien hoe jullie B2B en D2C vanuit één backend kunnen beheren;
  • We bespreken jullie wensen;
  • We beantwoorden alle vragen die je hebt over het Propeller commerce platform.

Boek een demo

  • We nemen binnen één werkdag contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klant verhaal

Eurostyles D2C strategie versterkt relatie met B2B partners

Vitalstyle product 2
Vitalstyle product
In Propeller vonden we het commerce platform dat ons in staat stelt onze D2C en B2B strategie vorm te geven, waarbij we met één back-end alle shops beheren.
Lees hun verhaal

Ontdek hoe Propeller werkt in een op maat gemaakte demo.

© 2024 propeller-commerce.com