Visual Navigator Spare Parts; Verlies geen klanten meer tijdens het bestelproces

14 juli 2021
visual navigator
Inhoudsopgave

  Een commerce-platform met een geïntegreerde oplossing voor het snel en eenvoudig bestellen van reserveonderdelen, met minimale kans op fouten. Wie wil dat nou niet? Met Visual Navigator Spare Parts, embedded in het B2B-platform van Propeller, wordt dit werkelijkheid. In deze blog leggen we uit hoe het werkt.

  Het bestellen van reserve onderdelen voor machines is vaak een tijdrovend proces met veel administratieve rompslomp voor zowel jouw klanten als de eigen binnendienst. Bovendien gaat dit nogal eens gepaard met fouten, zowel bij de bestelling als in de afhandeling. Gevolg: tijdverlies, extra handelingen om de boel recht te trekken, zoals retourneren en misschien nog wel het belangrijkste: geïrriteerde klanten en een overbelaste salesafdeling bij de leverancier. 

  Visual Navigator Spare Parts maakt hier een einde aan. Deze oplossing voor het bestellen van reserveonderdelen wordt standaard meegeleverd in het Commerce-platform van Propeller. De tool presenteert reserveonderdelen overzichtelijk, zodat jouw klanten hun spare parts snel en eenvoudig kunnen vinden en bestellen. Dit gebeurt door middel van visuele identificatie van het juiste onderdeel. De Visual Navigator voor spare parts biedt vele voordelen, zoals het up-to-date houden van het assortiment, het verminderen van order fouten en het soepeler laten verlopen van retourzendingen. Hiermee verhoog je de klanttevredenheid en de loyaliteit.

  commerce for manufacturing by propeller

  Hoe werkt de Visual Navigator Spare Parts precies?

  De geïntegreerde module laat je technische tekeningen en lijsten met reserveonderdelen importeren vanuit handleidingen en catalogi. Allereerst maak je een set-up. Hierbij organiseer je items in mappen en voeg je bestelinformatie in iedere gewenste taal toe, net als handleidingen, afbeeldingen en video’s. Hier is geen technische kennis voor nodig. 

  Vervolgens importeren we je catalogus naar een gebruiksvriendelijke online bestelomgeving. Dit is grotendeels een geautomatiseerd proces. De tool analyseert je tekeningen en onderdelenlijsten automatisch en converteert alles, zodat Propeller de data kan gebruiken in de zoekindex en e-commerce functies. Daarnaast is het platform geïntegreerd met jouw ERP-systeem, zodat alles altijd up-to-date is.

  Tot slot zorgen we ervoor dat er besteld kan worden vanuit exploded views (technische tekeningen). De exploded views van je catalogus worden als navigatie gebruikt. Klanten die een bepaald onderdeel willen bestellen, hoeven alleen nog maar op een onderdeelnummer in de tekening te klikken. Vervolgens verschijnt er aanvullende informatie en kan het geselecteerde onderdeel met één klik worden toegevoegd aan de bestelling.

  spare parts screen

  Belangrijkste voordelen van Visual Navigator

  Je kunt binnen enkele uren duizenden spare parts importeren en updaten. Klanten zien in hun eigen portaal alleen de machines die bij hen op de werkvloer staan, dus kunnen niet per ongeluk onderdelen van andere type machines bestellen. Vervolgens kun je heel snel visueel navigeren naar het onderdeel dat je vervangen wilt hebben. 

  Het zogenaamde hoveren over interactieve technische tekeningen zorgt ervoor dat degene die een spare part moet bestellen 99,9% zeker weet dat hij of zij het juiste onderdeel bestelt. Ook zijn er door de inzet van interactieve visualisaties veel minder misverstanden door taalproblemen bij leveringen over de grens. De kans op fouten wordt dus drastisch verminderd en de klanttevredenheid stijgt. 

  Orders worden automatisch verwerkt, en klanten hebben zelf altijd zicht op het bestel- en facturatieproces in hun persoonlijke, beveiligde klantportaal. Het vrijwel volledig gedigitaliseerde bestelproces en de maximale inzichtelijkheid neemt heel veel vragen weg aan de klantzijde, waardoor jouw binnendienst aanzienlijk wordt ontlast. 

  Vanaf nu kan het zich beter focussen op het leveren van toegevoegde waarde: het adviseren en helpen van klanten bij grote en complexe orders. Op die manier verlies je geen klanten meer tijdens het bestelproces en word je de preferred supplier voor jouw klanten.

  Spare parts one

  Handige Features

  B2B-commerce is echt iets anders dan verkopen aan consumenten. Daarom heeft Propeller alle B2B-functies die je nodig hebt, ingebouwd in de kern van het platform. Zorg bijvoorbeeld voor een positieve en persoonlijke website-ervaring door verschillende catalogi te tonen, afhankelijk van je klantgroepen. 

  Personaliseer je catalogi voor elk specifiek bedrijf of iedere bedrijfseenheid. Of maak via het platform persoonlijke prijsafspraken met elke klant of speel in op specifieke behoeften, zodat de loyaliteit een boost krijgt. Gebruik de bestelgeschiedenis en het gedrag van je klanten om jouw aanbiedingen automatisch en dynamisch te matchen. Ontdek patronen in klantgedrag en bouw profielen op. 

  Experimenteer met campagnes en optimaliseer je conversie. Elke eerdere bestelling kan ook snel en eenvoudig opnieuw worden besteld met slechts enkele klikken. Bovendien is het mogelijk om meerdere commerce winkels te beheren vanuit één admin-panel, ongeacht in welk land je actief bent, in welke valuta er betaald wordt, welke taal er wordt gesproken of welke regels er gelden.

  Geïnteresseerd geraakt? Lever een technische tekening en materiaallijst aan en wij komen graag langs voor een customized demo.

  Jans foto
  Jans Co-Founder and CRO

  Ontdek hoe Propeller werkt in een op maat gemaakte demo.

  © 2024 propeller-commerce.com