Hoe werken Digital Sales Rooms in B2B commerce?

25 april 2022
Digital sales rooms by propeller
Inhoudsopgave

  Een goed commerce platform heeft alles in huis om alle sales-processen te stroomlijnen. Zowel voor jouw klanten als voor je eigen sales-afdeling. Een cloud-based platform brengt e-commerce en offline sales bij elkaar, zodat B2B-organisaties meer omzet kunnen realiseren, er minder fouten optreden in het offerte- en bestelproces en duurzame klantrelaties ontstaan.

  In Digital Sales Rooms worden de verkoper en klant in één digitale ruimte gebracht met alle benodigde tooling om orders zo goed mogelijk te kunnen sluiten en afhandelen. 


  Self-Service Portals en Sales Portals

  Een modern B2B commerce platform biedt de tooling om een geavanceerde Digital Sales Room voor B2B-organisaties in te richten. Aan de klantzijde zijn er Self-Service Portals, waar jouw klanten in hun eigen ‘my account’ omgeving bestellingen kunnen plaatsen en alles digitaal kunnen regelen. 

  Voor B2B-organisaties hebben we Sales Portals, waar sales-professionals sneller en makkelijker offertes maken en waar de binnendienst en services-afdeling snel en helder communiceren met de klant over het bestelproces met behulp van geïntegreerde tools. Dit is samen te vatten in onderstaand schema:

  Sales portal

  Met de B2B Sales Portals:

  • Maak je sneller en makkelijker offertes en configuraties op basis van prijsafspraken met digitale tools voor sales- en services-afdelingen;
  • Automatiseer je het volledige salesproces van campagne tot offerte met geïntegreerde tools voor bijvoorbeeld campaign management;
  • Hoef je nooit meer te switchen van het ene naar het andere systeem: alles in één geïntegreerd platform;
  • Reduceer je het aantal fouten doordat informatie niet langer handmatig moet worden overgetypt; 
  • Laat marketing en sales naadloos samenwerken doordat ze van elkaar weten wat ze aan het doen zijn.

  Meteen aan de slag met Digital Sales Rooms

  Het opzetten van een Digital Sales Room is heel eenvoudig. Propeller komt out of the box met self-service portals voor B2B commerce. Het enige dat je nog nodig hebt om dit te transformeren in een Digital Sales Room, is de Sales Portal.

  Geen apart complex en duur systeem, geen tijdrovend ontwikkelwerk door niet te vinden softwareontwikkelaars. Schaf onze oplossing aan, configureer het en je bent klaar om jouw klanten optimaal digitaal te ondersteunen.

  sales portal propeller cloud

  Stappenplan

  Het stappenplan voor onze oplossing voor Digital Sales Rooms kan niet makkelijker:

  1. Gebruik onze self-service portals waarin je de klant automatisch klantspecifieke prijzen toont (al dan niet rechtstreeks gevoed vanuit het ERP), net als bestel- en orderstatussen en orderhistorie.
   Tip: Voeg eventueel ook service-activiteiten toe in de self-service portals (zoals het inplannen van een servicemonteur of het aanmaken van een service-ticket)
  2. Voeg onze Sales Portal B2B toe om je sales- en service-medewerkers automatisch met de juiste klantspecifieke prijzen te laten werken en via de self-service portal rechtstreeks met de klant te kunnen communiceren.
   Tip: Voeg eventueel ook andere communicatietools toe, zoals Zoom voor online meetings en chat
  3. Voor optimaal resultaat integreren we jouw systemen voor ERP, CRM met onze GraphQL API’s met Propeller, zodat alle prijs-/voorraad- en klantgegevens centraal in Propeller beschikbaar zijn en altijd up-to-date.  

  Simpel toch? Wees je concurrentie een stap voor en begin vandaag nog met onze oplossing voor Digital Sales Rooms.

  Digital Sales Rooms by Propeller

  Stand alone Sales Portal

  Sta jij nog maar aan het begin van het digitaliseren van je salesproces en werk je nog met spreadsheets? Geen nood! Je kunt onze B2B Sales Portal ook standalone afnemen, zonder integratie met andere systemen en klanten portals. 

  De Sales Portal van Propeller is een mooie eerste stap om langzaam meer richting online te groeien. Je voegt dan later pas andere elementen toe, zoals een bestelportal, zodat je klanten ook online kunnen bestellen. 

  Bedenk wel dat door koppelingen met je CRM en/of ERP systeem je data-inzichten nóg beter worden en jij je klanten dus beter kunt bedienen. Dus wacht hier niet te lang mee!

  De Sales Portal van Propeller is dus een handig digitaal verlengstuk voor jouw offline sales. Meer weten?

  Meer informatie
  Jans foto
  Jans Co-Founder and CRO

  Ontdek hoe Propeller werkt in een op maat gemaakte demo.

  © 2024 propeller-commerce.com