omnichannel customers by propeller
sales accelerated commerce

Omnichannel B2B Buying

Klanten schakelen moeiteloos van accountmanager naar de online portal. De accountmanagers hebben met ons platform alle gegevens bij de hand om persoonlijke offertes te maken en betere opties voor te stellen.

De online portal voegt daar herhaalorders, een assortiment op maat en toegangscontrole aan toe.

Spreek een expert

Het eerste commerce platform dat niet alleen de klant, maar ook sales & marketing blij maakt

Organisaties worstelen met het digitaliseren van de sales- en marketingorganisatie. Een antwoord hierop is e-commerce, maar in B2B verloopt slechts zo’n 30% van de orders volledig online. De overige 70% verloopt via remote sales of via persoonlijk contact met de accountmanager.

omnichannel sales and remote sales combined with ecommerce

Omdat het bij B2B vaak om complexe orders gaat of om grote aantallen, blijft er behoefte aan menselijk contact en persoonlijk advies. Sales Accelerated Commerce (SAC) integreert alle online en offline verkoopkanalen binnen één platform. 

Een digitaal Commerce-platform voor:

  • E-commerce – online ordering, configureren en digital selfservice
  • Remote Sales – digitale tooling voor ondersteuning van de binnendienst; een toolkit om snel en simpel offertes te maken, klantspecifieke prijzen
  • In Person (accountmanager) – klantinformatie met één klik beschikbaar, handige offertetool
sales accelerated commerce

Omnichannel B2B Buying

omnichannel sales

E-commerce

Verleid je klant om eenvoudige bestellingen en low value services online af te handelen. Zijn er toch nog vragen, dan kijkt jouw (binnendienst)verkoper mee en adviseert wat de beste oplossing is. Eenvoudige configuraties kan de klant zelf online uitvoeren en vervolgens de bestelling in orde maken.

Door snelle toegang tot je favorietenlijst en ordergeschiedenis kunnen complexe orders uit het verleden met een klik worden herbesteld. Daar is geen salesprofessional meer voor nodig.

remote and omnichannel sales in propeller

Remote Sales

Grote en/of complexe orders worden geconfigureerd door het (inside) sales team. En gepresenteerd in de persoonlijke portal van de klant. Wijzigingen worden direct verwerkt, waarmee je klant altijd de laatste versie van het voorstel heeft. Geen foute orders meer.

Moet er korting gegeven worden om een mooie deal te closen: geen probleem. Stel eenvoudig in hoeveel korting gegeven mag worden en wanneer autorisatie nodig is van de manager.

Omdat eenvoudige orders en low value services in de persoonlijke portal worden afgehandeld, heeft de binnendienst tijd gekregen om echte waarde toe te voegen tijdens klantcontacten.

accountmanager for omnichannel sales propeller

In Person (Accountmanagers)

Altijd overzicht in de end-to-end ordergeschiedenis van je klant. Een handig digitaal naslagwerk als je bij de klant op de stoep staat. Komt een nieuw prijsplan op de agenda of moet er gesproken worden over deals die lekken naar de concurrent.

En mag je een nieuw voorstel maken. Klik deze dan eenvoudig samen in de order editor. Klantspecifieke prijzen komen uit het ERP, klantgegevens uit je CRM. Met een druk op de knop presenteer je de offerte in de persoonlijke portal van je klant en push je deze tevens naar het CRM systeem. Klant blij, sales manager blij en jij blij.

Integratie

Propel je Commerce platform door te integreren met je CRM & ERP

Accelereer het proces van offerte tot bestelling door Propeller te integreren met je ERP- en CRM-systeem.

Want Propeller is naast een Commerce-platform ook de spil voor jouw klant voor alle core-applicaties. Koppelen met je ERP-systeem geeft klanten direct inzicht in de juiste prijslijsten en real-time voorraden. Wij regelen alles om je klant snel en foutloos te laten bestellen.

Integreren is niet alleen fijn voor je klant, maar ook voor je salesteam.
Want offertes bouw je namelijk snel en eenvoudig in Propeller. Op basis van de klant-ID leveren het ERP- en CRM-systeem alle klantspecifieke data aan: de juiste prijzen, in welke fase de deal zich bevindt en relevante klantgegevens. Selecteer de juiste producten in onze Quote Editor en je offerte staat digitaal klaar voor je klant. Moet je korting geven om deals binnen te halen? Geen probleem, alle prijsaanpassingen worden automatisch vastgelegd in het ERP.

Zet de klant de offerte om in een opdracht, dan wikkelt het ERP-systeem het facturatieproces af en gaat de ‘dealstage’ in je CRM-systeem naar ‘gesloten deal’.

sales accelerated commerce by propeller
PRODUCT

B2B Features

Propeller is puur B2B Commerce. Dit houdt in dat typische B2B-functionaliteiten in de kern van het platform zitten. Er zijn geen plug-ins nodig voor bijvoorbeeld PIM, Campaign Management, Customer Intelligence, Pricing, Quotation voor B2B- en D2C-toepassingen.

ERP, CRM en Finance integratie

Complete workflows voor een foutloos en snel offerte traject.

Offerte Editor

Digitale offerte-tool voor sales organisatie die realtime inzicht geeft in alle data over klantspecifieke pricing en voorraad

Configurator

Stel eenvoudig en zonder fouten een materiaallijst samen voor complexe orders.

Klanten portaal

Het klantenportaal ontsluit diverse achterliggende systemen en biedt de klant de gebruikerservaring van een platform.

Onbeperkt aantal B2B-, B2C-, D2C-kanalen

Aan ons platform kunnen verschillende businessmodellen, verkoopkanalen en websites worden gekoppeld. Zo krijgt elke klant precies wat hij nodig heeft.

Flexibele en naadloze klantervaring

Headless commerce is in de basis totaal gefocust op flexibiliteit. Je kunt snel en consistent naadloze omnichannel-ervaringen bieden.

Gepersonaliseerde Catalogi

Geef producten weer op basis van klantvoorkeur, aantal, aankoopgeschiedenis, beschikbaarheid en meer.

Digital Self-service Portals

Elke B2B-klant krijgt zijn eigen portal, met specifieke prijzen en een eigen catalogus. Handig voor selfservice commerce, overzichten, FAQ’s en retourneren.

Klant verhaal

Digitale transformatie sales organisatie PCI

PCI product
PCI Nederland printer
“Propeller is een partner die ons helpt met de volledige digitalisering van onze verkoop- en marketingorganisatie. Meer dan alleen e-commerce”
Lees hun verhaal
demo

Omnichannel B2B Buying voor jouw klanten?

We laten graag zien hoe Propeller een omnichannel B2B-ervaring faciliteert.

  • We tonen e-commerce-functionaliteiten voor je selfservice portals;
  • We zoomen in op de tools voor je salesteam;
  • We haken in op jouw uitdagingen;
  • We beantwoorden al je vragen.

Boek je demo

  • We nemen binnen één werkdag contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek hoe Propeller werkt in een op maat gemaakte demo.

© 2024 propeller-commerce.com