De kracht van een commerce-platform met een embedded CPQ-tool

23 juli 2021
embedded CPQ-tool and commerce by propeller
Inhoudsopgave

  Een B2B Commerce-platform met een embedded CPQ-tool biedt zowel voor jouw salesafdeling als jouw klanten grote voordelen. Nooit meer switchen tussen systemen als je snel en eenvoudig machines wilt configureren, een offerte wilt maken of een persoonlijke prijsafspraak wilt maken. Het biedt hoogwaardige selfservice voor jouw klanten, terwijl jouw binnendienst wordt ontlast.

  Het B2B Commerce-platform van Propeller bevat een geïntegreerde tool voor Configure, Price en Quote (CPQ). Zo stel je jouw klanten, partners én sales team in staat om complexe product configuraties, geoptimaliseerde prijzen en goed uitziende offertes aan te bieden. Geen gehannes meer met verschillende tools of systemen en door de integraties met al je relevante systemen (zowel intern als extern) beschik je altijd over de meest actuele gegevens. Of het nou gaat om je ERP, CRM, voorraadsysteem van je magazijn of systemen van jouw leveranciers, Payment Service Providers (PSP’s) of marktplaatsen.

  Het grootste voordeel van een embedded CPQ-oplossing voor jouw klanten is dat zij een prettigere klantervaring hebben. Zij kunnen in hun eigen portal zelf hun machines, hardware of andere producten configureren om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Als ze advies of ondersteuning nodig hebben, nemen ze via het platform eenvoudig contact op met jouw sales professionals. Dit scheelt tijd, fouten en verwarring en zorgt ervoor dat jouw klanten zelf de touwtjes in handen hebben.

  Bovendien kunnen (potentiële) klanten de tool gebruiken om een indruk te krijgen van een product: wat kan het product, wat zijn de opties en wat kost het ongeveer? Bij interesse kunnen ze voor de details in gesprek gaan met jouw sales afdeling. Dus eigenlijk is dit een vorm van lead generatie. Mensen die op deze manier in contact met je treden, zijn oprecht geïnteresseerd. Dit worden ook wel ‘warme leads’ genoemd.

  Versnel je sales

  Een ander voordeel is dat je met de embedded CPQ-tool ook verderop in het sales proces de boel versnelt. Zo verminder je de tijd van lead tot bestelling. Configuraties verlopen sneller en veelal foutloos met niet alleen minder verwarring tussen de klant en sales, maar ook tussen verschillende afdelingen binnen jouw organisatie. Bovendien zijn jouw prijzen en offertes door de geïntegreerde tool en koppelingen met je belangrijkste systemen altijd correct en gebaseerd op klantspecifieke afspraken die je kan hebben gemaakt.

  Met de standaard meegeleverde tool maak je eenvoudig professionele, gepersonaliseerde offertes en stel je ze eenvoudig en snel beschikbaar in de Self-service Portal van jouw klant. Klanten hoeven alleen maar op de knop te drukken als ze willen bestellen, waarna het bestelproces automatisch in gang wordt gezet. Als klanten vragen hebben over het bestelproces, de levertijd of de facturatie, kunnen zij dit eenvoudig terugvinden in hun eigen portal. Dit ontlast jouw binnendienst enorm.

  CPQ BY PROPELLER

  Minder garantieclaims

  Met een geïntegreerde CPQ-module verklein je bovendien de kans op fouten in het eindproduct. Hiermee voorkom je mogelijke garantieclaims en neemt de klanttevredenheid toe. Klanten zien real-time de aanpassingen van de geselecteerde opties voor elk product in de feature Visual Configuration.
  Met de feature versiebeheer werk je samen met klanten en collega’s om bestellingen te configureren en – indien nodig – terug te gaan naar een vorige versie. Je werk opslaan om later – wanneer het jou beter uitkomt, of je klant – terug te komen om door te gaan? Geen enkel probleem! Voor beheerders is het bovendien heel eenvoudig om regels voor elk product te definiëren.

  Op maat gemaakte aanbiedingen

  Klanten zien hun prijsafspraken direct terug in jouw configuratie. Propeller genereert geautomatiseerd prijzen voor elke productvariant, of deze nu op standaard artikelen of op gekozen opties is gebaseerd. Je kunt de bestelgeschiedenis en het gedrag van je klanten gebruiken om jouw aanbiedingen automatisch en dynamisch te matchen. Het maken van persoonlijke prijsafspraken met elke klant geeft de klantloyaliteit een boost. Via ons platform regel je dit eenvoudig.

  Doordat er sprake is van integratie met alle grote ERP-systemen zorg je voor naadloze bestelprocessen, real-time nauwkeurige data en uitgebreide productinformatie. Elke B2B-klant krijgt zijn eigen portal, met specifieke prijzen en een eigen catalogus. Handig voor self-service commerce, real-time overzichten, FAQ’s en retourneren.
  Wij gebruiken default de embedded oplossing van Quootz . Maar werk je liever met een andere  embedded CPQ-tool, dan integreren we die in jouw Propeller-omgeving. Wij zorgen ervoor dat alles gestroomlijnd en foutloos werkt.

  Jans foto
  Jans Co-Founder and CRO

  Ontdek hoe Propeller werkt in een op maat gemaakte demo.

  © 2024 propeller-commerce.com